torsdag, juli 27, 2017

Rhuby tar ansvar

Härligt med lite semester och vi jobbar mest hemma och vädret har varit hjälpsamt måste sägas. Inne i huset är det lätt rörigt med nu sex(!) katter. Jo Max-Åke, en huskatt som fram till helt nyligen bott hemma hos Eriks mamma och man, har nu flyttat hit pga barnbarnens allergi. Vi behövde ju å andra sidan en musjägare och stallkatt så planen är ju att han också ska kunna patrullera utomhus. Han är stor och svart och en riktig "killer". Men just nu bor han inne för att komma in i gruppen. Det går faktiskt över förväntan. Det är mest Rhuby som har det jobbigt med nykomlingen, delvis beror det nog på att hon nu tagit på sig rollen som extramamma åt kattungarna. Hon vakar över dem och tvättar dem och särskilt Qusai är hennes ögonsten. Lite otippat måste sägas, Rhuby har ju hittills inte visat så mycket vårdande egenskaper men nu har hon verkligen fått många pluspoäng!
Idar och Qusai är nästan lika gamla men Idar är nästan dubbelt så stor och man märker tydligt att han är en hane, vet inte hur man ska beskriva det, men han är stor och gänglig och lite lat, jättemysig och spinner som ett tröskverk. Han har en fantastisk päls och är så där mysig så man liksom längtar efter att komma hem och plocka upp honom och gosa med honom. 
Qusai är ett yrväder och charmtroll. Hon är helt orädd och väldigt social, tycker om när man plockar upp henne och hon är söt som ett socker! Vi är såå nöjda med de nya och med lite mer förbättringar här hemma av typen kattutegårdar, inredd övervåning osv så kan det bli fint och ordning på torpet vi hoppas på fina kullar framöver.

Idar och Qusai


Idar

Max-Åke, kastrerad huskatt 6 år

Rhuby tar ansvar


Jobbigt att vara dagmamma

Pebbles gillar de nya och den goda matenInga kommentarer:

Skicka en kommentar