tisdag, november 18, 2014

Invägning

Varje dag är det invägning av kattungarna och då får de också rena lakan eftersom de smutsar ner ganska mycket. Rutinen är att de lyfts ur kojan med hela sin filt och placeras utanför på filten. Härefter vägs de en och en och noggrann journal förs över utvecklingen. Java är snabb med att lägga sig i, hon tar plats mitt i invägningen så att alla börjar dia vilket försvårar endel då det blir störning i matningen när de ska upp på vågen. Men när vägningen är klar och ungarna tillbaka i kojan så går hon igen...
Datajournal är ännu inte infört på kattfarmen vilket kan tyckas förvånande. Bara förlossningsjournalen finns i IPhoneformat, och jag ska fråga dig kompis Karin som är gynekolog om det räcker med att skriva: 03.12 första medium, har päls - 03.40 andra, stor, har päls osv. 
Alla kattungar har en egen färg (lite nagellack på svanstippen). Det är tre av varje kön och hittills har jag bara konstaterat att alla har stora fötter, två blir tabby, resten brunmaskade mitted. De är tjockisar och sover mycket, helt idealiska kattungar faktiskt! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar