fredag, mars 09, 2018

Fortsatt vit vinter

Det är härligt med snön men det är faktiskt mars nu. Både jag och Idar vet det. Jav vet det för att ljuset är tillbaka på morgonen, och idar vet det av samma anledning, han låtsas han är mars-katt för han är ju stor nu. Eller ja, till storleken åtminstone. Han ropar lite försiktigt och är sysslolös, men så dammar någon till honom i huvudet och påminner honom om att han mest är ett glin. Och då rättar han sig och övergår till att jaga slöa flugor. Ja såna dyker upp då och då i gamla timmerhus på landet. Antar att de bor i takbjälkarna. Vi vet inte om Idar "Gossen" är fertil, Java är lite tjockare faktiskt, men hon brukar luras så nej, jag tror inte det.
Katterna har hjälpt oss sätta upp lampor. Det är många jätteroliga små grejer som hör till, skruvar och plastmojänger och bits till skruvdragaren. Man får gömma dem på olika ställen vilket brukar resultera i att man själv häller ut allt över golvet när man väl ska ha grejen man har gömt dem i. Hur många lampor går det åt i ett hus egentligen? Om man börjar räkna blir det en hel del innan man fått upp det där basala. Fast det är ju smålamporna som är roligast. Som djurägare har jag också målsättningen att det mesta ska skruvas upp och räddas från sladdar på golvet. Det blir mycket lättare att städa då. Och nu när vi har fönsternischer måste det ju finnas plats för en och annan ragdoll där. Ömtåliga grejer göre sig icke besvär, ragdollen är inte känd för sitt graciösa sätt...

Också några hälsningar från syskonen:

Chilli - nyss fyllda fyra från Älmhult

Rhuby och mamma Java - inte så graciösa hemma i soffan

Izor- nyss fyllda fyra från Tingsryd

Penny i Linköping, fura år och älskar Planet Earth (och det har tydligen släppts nya avsnitt!) Och syster Mollan är friskförklarad, skönt och roligt. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar