lördag, december 24, 2016

Julhälsningar

Ja så var det ju jul igen och det är inte klokt hur fort tiden går och hur mycket och lite man får gjort på ett år. Vi har ju som sagt renoverat varenda lediga dag det senaste året och det har varit utmanande, roligt, jobbigt och oftast helt socialt handikappande. Vi har sålt lägenheten, och det var lite procedurer med visningar och allt och eftersom man blir googlad och synad så har väl bloggen haft lite paus kan man säga. Katterna är inte helt nöjda med tillvaron för närvarande eftersom vi har haft det lite stökigt men nu hoppas vi att det ska bli till det bättre med livet på landet där de säkert kan få komma ut lite under ordnade former. Vi hade hoppats på åtminstone en kull kattungar i år men det har ju varit lite skralt med det faktiskt. Kanske 2017 blir ett uppsving för kattfarmen? Hoppas verkligen det.
Pebbles vår egen lilla glädjespridare som ju är kastrerad har bott hos mamma och pappa ett tag och hållt igång dem. Hon tigger godis och ser söt ut och kommer undan med det mesta eftersom hon bara är urcharmig. Vi saknar henne förstås hemma men visst, hon kommer ju tillbaka. 
Java är och förblir mattes katt, följer mig som en skugga och är aldrig längre än en armlängd bort. Men nåde den som skulle trampa på henne, eller ens försöka nudda henne med tån, och det är absolut ingen risk eftersom hon skriker i högan sky om man liksom antyder att hon är i vägen. Vi kallar henne (förutom "den vackra Java" och "Sockan") för "det perfekta vittnet" eftersom hon skuggar en och kollar in allt man gör. 
Rhuby har börjat mjukna och blivit riktigt kelig hemma, till och med husse duger nu, och är inte alls så pipig som hon varit under hösten. Men främmande gillar hon inte alls och det är svårt att få henne att slappna av när det kommer okända på besök. Hon är i alla fall en riktig mjukis och goding hemma med oss när inget stör, och hon älskar vatten och sina snoddar och att titta på fåglarna. Hon är ganska stor och rejäl och med rätt hane kan hon nog få jättefina ungar framöver om hon kan acceptera någon kavaljer vill säga. Hon har för övrig satt igång och löpa så här lagom till jul när inget annat händer ...eeh.
Vi har nu också samlat ihop till hela tre hästar som ska flytta med till gården till våren. Två av den är tvååringar, blivande hopphästar, och en är ett äldre fölsto som väntar föl till våren, så det blir åter till gamla gängor med hästlivet och allt som hör till. Ränderna går aldrig ur liksom. Än så länge är de parkerade på förvaring hos släkt och vänner. Måste verkligen säga att vi har tur med släkt och vänner som har ställt upp otroligt, tack för det!
Så till er alla från oss alla, ha en riktigt härlig fortsättning på julen. 

Pebbles på julafton iklädd rosett och väntar på tomten.

Java väntar också

Rhuby kramar husse

Renovering pågår sedan ett år
Vill avsluta med att sprida lite hästglädje ;)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar