tisdag, maj 03, 2016

Gästbloggare!

Som en gåva till kattfarmen, där det för närvarande går lite trögt ju, har min kompis Karin i Värmland lovat att gästblogga här! Hon och hennes äkta hälft bor i en villa vid sjön Fryken som en av Löfbergs Lila-magnaterna har skapat. Och häromdan fick de oväntat besök.
....vänta nu, får man säga det om man inte hejar på Gevalia???
Nåväl, ett par strandskator har slagit sig ner på bästa platsen. Iordningställd för säsongen ser vi ;)


Området är ju inhägnat och helt fritt från rovdjur. Nja, bortsett från Ellie då, Karins bullterrier. I alla fall, häromdan så blev det "plus på stickan" så att säga...


Jag frågade Karin om hon vet - hur mycket ett par strandskator kan smutsa ner??? Vi har nämligen ett par som återkommer varje år till sjukhustaket för att föda upp sina stackars ungar som sen sedvanligt ramlar ner på vår fika-gård. Det är liksom tjugo kvadrat asfalt och trätrall i en bunker mellan husen, där de håller hov och skriker och skitar ner medan de flyger räder över sina ungar (en till tre stycken) för att uppmuntra dem att flaxa med vingarna. De stackars ungarna piper och springer fram och tillbaka. Det finns inga katter där så jag antar att de tycker platsen är utmärkt. De kan bli bortåt trettio år och lever i par hela sitt liv. 
Så nu bli det spännande här om Karins kruka blir härbärge för trettio år av strandskateri. Jag säger bara, ta fram fönsterputsarmaskinen!!! 😝

Hoppas ingen nu blir ledsen för att kattbloggen får lite ombyte en kort period? Katterna kan varva lite med strandskatorna ju, farm som farm menar jag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar