torsdag, juni 18, 2015

Utfodring? Inmatning?

Morgonrutinerna är fasta och när klockan har ringt måste katterna hjälpas åt att få upp mänskligheten så de kan bli servade. Först måste ju lådan städas och då kommer ju alla på att de glömt gå på toaletten...
Sen gäller det krandrickning och att få ner människan till nedre plan där utfodringen liksom ska ta vid. Om inte alla går ner i köket samtidigt börjar Java gå runt och tjata, hon är ju lite av vår trafikpolis här hemma. 
Så ska sen Java och Rhuby in i foderskåpet för smala eller växande katter, och Pebbles sätter sig vid fodersnurran, för hon vet att hon inte får skåpäta. Så fort bantarmaten kommer i snurran dänger hon in där med tassen så att mycket mat rasar ut, och då springer Rhuby ut ur kattluckan i skåpet för att kolla vad som händer. För det är skitkul att äta med Pebbles! Hon river och rasslar och lutar på fodertornet så maten regnar. Mycket roligare än att få maten i en tyst skål ju. Lite som att döda bytet antar jag. Man kan minska hålen i tornet så bara lite i taget kommer ut, och det har vi gjort, men Pebbles har kommit på att man kan tippa hela grejen och då kommer det massor! Härligt med frukost.

Pebbles visar Rhuby hur man tar fint.

Pebbles till vänster (inte tjock alls - mest päls) 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar